SOK JABŁKOWY 5L odmiana Idared
Opis
SOK JABŁKOWY 5L odmiana Idared
SKŁADNIKI: 100% SOK Z JABŁEK
SKALA SŁODKOŚCI: 5/10
Sok NFC (Not From Concentrate /nie z koncentratu) jest w pełni naturalny, wyprodukowany poprzez bezpośrednie tłoczenie (wyciskanie) świeżych owoców lub warzyw.
Produkowane przez nas soki nie zawierają żadnych dodatków ani nie są rozcieńczane wodą. Soki są w 100% naturalne, bez dodatku cukru i innych substancji słodzących, bez sztucznych barwników, aromatów i konserwantów.
Owoce i warzywa przeznaczone do produkcji soków pozyskujemy wyłącznie od zaufanych dostawców, z wyselekcjonowanych upraw oraz własnych sadów.
Co nas wyróżnia?
Soki są poddawane separacji wirowej, która odrzuca nadmiar osadu i sprawia że sok staje się bardziej przejrzysty i ma dłuższy okres przydatności.
100% owoców – 100% smaku – 100% zdrowia!
-
Naturalnie mętny
-
Bez dodatku cukru
-
Tłoczony z całych owoców
-
Bez konserwantów
Pasteryzacja to już od wielu pokoleń sposób przedłużania trwałości produktów, dzięki któremu możemy zachować ich świeżość na długi czas. To właśnie dzięki temu procesowi unikamy stosowania konserwantów i całkowicie naturalnymi, bezpiecznymi dla zdrowia sposobami zapewniamy dostęp do soków, które zachowują w większości swoje składniki odżywcze.
Jak przechowywać soki?
Soki przechowuj w suchym i nienasłonecznionym miejscu, termin ważności zależy od temperatury przechowywania:
Temp. 1-5 st. C – 10 miesięcy
Temp. 5-10 st. C – 8 miesięcy
Temp. 10-15 st. C – 6 miesięcy
Temp. 15-20 st. C – 4 miesiące
Temp. 20-25 st. C – 2 miesiące
Po otwarciu sok zachowuje świeżość i przydatność do spożycia przez 30 dni przy przechowywaniu w lodówce oraz do 14 dni przetrzymywany w temperaturze pokojowej (np. na blacie kuchennym).
Sok może być naturalnie mętny i zawierać osad, co świadczy o obecności cząstek miąższu owocowego. Przed spożyciem należy wstrząsnąć.
Dane techniczne
Waga | 5,250 kg |
Pojemność | 5L |